השנה הגדולה של איתי לוי: ״13״ הוא אלבום השנה

״13״ הגיע בשנה של מנורה, קיסריה ועשייה שחצתה מזמן את גבולות המוזיקה – והקהל בחר בו לאלבום השנה של ישראלה • האלבום כולל 13 שירים, הוא האלבום ה־13 של לוי ואף יצא ב־31.3; מאחורי הקונספט עומד תהליך ארוך של בחירה וצמצום חומרים • ״כל הזמן אנחנו בעשייה, זה הקסם״, מסביר לוי בראיון – ונפתח גם על האמונה, המשחק והקשר לרבי מלובביץ׳ • הראיון המלא

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
איתי לוי
אלבום השנה. איתי לוי

איתי לוי זוכה בפרס אלבום השנה במצעד השנתי של ישראלה תשפ״ו עם ״13״ – פרויקט שהגיע בתקופה עמוסה במיוחד בקריירה שלו והפך לאחד האלבומים המזוהים איתו בשנים האחרונות.

כבר בשם מסתתר הסיפור: ״13״ הוא אלבומו ה־13 של לוי וכולל 13 רצועות. האלבום יצא ב־31 במרץ 2026, ולוי ואנשיו הלכו גם על מהלך חריג נוסף – השירים הוצגו במספור 01 עד 13 במקום בשמות רגילים.

בראיון לישראלה הוא מספר שבמקור היו יותר שירים בפרויקט, אבל בתהליך העבודה הוא המשיך לצמצם את הרשימה עד שהגיע בדיוק ל־13. לדבריו, הוא ידע שהאלבום טוב, אך לא בהכרח צפה את היקף החיבוק שקיבל מהקהל. מבחינתו, הניסיון שנצבר לאורך השנים מאפשר לאמן לדייק יותר ויותר את הטעם שלו ואת הבחירות המוזיקליות.

וזו הייתה שנה שלא נעצרה באלבום. מנורה, קיסריה והופעות גדולות המשיכו להיות חלק מרכזי בלוח השנה שלו, אבל דווקא מתוך המקום הזה הגיעה גם בחירה מעניינת: לראשונה בקריירה, לוי החליט ללכת להופעה בבארבי – פורמט קטן ואינטימי בהרבה ביחס לבמות שאליהן התרגל.

במהלך הראיון הוא מסביר שמבחינתו אין סתירה בין אלפי אנשים במנורה לבין קהל קטן בהרבה שנמצא מטרים ספורים ממנו. ״מוזיקה צריכה להישמע בכל מקום״, הוא אומר, ומתאר את ההופעה האינטימית כמעין הזמנה של הקהל אל הסלון שלו – עם נגנים חיים, פחות תכנון מראש ויותר מקום למה שקורה ברגע.

ובכלל, קשה לצמצם את השנה של איתי לוי רק למוזיקה. בשיחה עולים גם המשחק, הטלוויזיה, התיאטרון והשאיפה להמשיך להתפתח בעולם המשחק. אבל דווקא אחרי רשימת ההישגים הארוכה, השיחה מקבלת תפנית אישית כשהיא עוברת לאמונה.

לוי מספר שהוא מתפלל באופן קבוע ופותח בהרחבה את הקשר שלו לרבי מלובביץ׳. לדבריו, מדובר בקשר שמלווה אותו עוד מילדות; הוא מחזיק תמונה של הרבי בפרויקטים שונים, לוקח אותה איתו גם לקיסריה ומספר בפשטות: ״כל פרויקט שאני הולך ואני עושה – כל הזמן הרבי איתי״.

בין אלבום השנה, הבמות הגדולות, ברבי, המשחק והאמונה – הראיון המלא עם איתי לוי מחכה לכם עכשיו ביוטיוב של ישראלה.

מה אתם חושבים על הכתבה?

עוד חדשות

פופולרי

הירשמו לניוזלטר

פרגנו בלייק

תפריט נגישות

מועדון ישראלה

הצטרפו לאלפי האנשים שכבר נהנים!

הנחות על הופעות, מבצעים מיוחדים ועדכונים שוטפים על עולם המוסיקה

עדיין לא איתנו?

הצטרפו לאלפים שכבר רשומים ונהנים מהטבות והופעות במחירים מיוחדים לחברי ישראלה

הצטרפו עכשיו למועדון החברים שלנו